Hrvatska: Zemlja Nikole Tesle (najava događaja)

Home / BlogHR / Hrvatska: Zemlja Nikole Tesle (najava događaja)
Hrvatska: Zemlja Nikole Tesle (najava događaja)

U subotu 15.04.2017.  s početkom od 09.00 h na Cvjetnom Trgu u Zagrebu, odvijati će se event pod nazivom “Hrvatska: Zemlja Nikole Tesle” u sklopu inicijative tvrtke  E.V.A. BLUE iz Zagreba, pokrenute s ciljem promicanja i implementacija znanja, inovacija i novih tehnologija, posebice na polju e-mobilnosti i obnovljivih izvora energije, gdje kao tvrtka djelujemo dugi niz godina.

Želja nam je, istaknula je direktorica tvrtke, Tina Kolovrat, zajedno s partnerima poput HEP-a, omogućiti kroz ovu inicijativu da se nove ideje i rješenja lakše implementiraju u  hrvatski društveni, medijski i ekonomski prostor. Građani i posjetitelji će moći razgledati i isprobati razna e-vozila, od Tesle, e-bicikala i e-scootera te drugih inovativnih rješenja u e-mobilnosti, dok će se najmlađi kroz zabavno-edukativne aktivnosti po prvi puta upoznati s e-vozilima.

Ime Nikole Tesle danas je širom svijeta sinonim za napredak, znanje i nove tehnologije. Uz te vrijednosti uvijek se veže i naš partner HEP koji je podržao ovu akciju.

HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta, zbog čega mu je krajem 2016. godine dodijeljena titula Ambasadora alternativnih goriva.

ELEN-LEAF punionica za električna vozila u Zagrebu

HEP je do sada u Hrvatskoj pustio u pogon 36 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima, a planira uspostaviti i mrežu punionica duž najvažnijih hrvatskih prometnica sufinanciranjem iz fondova Europske unije. Cilj je u sljedećih godinu dana udvostručiti postojeći broj ELEN punionica.

Bez infrastrukture nema niti razvoja e-mobilnosti tj. povećanja broja e-vozila za privatne i poslovne svrhe, a ovim i sličnim projektima cilj je priključenje recentnim svjetskim zbivanjima  na području elektromobilnosti, smanjenja štetnih plinova, sigurnosti u prometu, razvijanja infrastrukture i jačanju turističkih, tehnoloških  i energetskih potencijala Republike Hrvatske.

U Americi postoji nekoliko kompanija koje nose njegovo ime, a najvažnija je Tesla Motors, proizvođač električnih vozila Tesla, koji je najzaslužniji za veliku popularizaciju Teslina lika i djela. Isticanje pozitivnih primjera potaknuti će val optimizma i interes ka djelovanjem kod mladih.  Teslino ime, treba koristiti i u samom brendiranju naše zemlje prema inozemstvu ističe nadalje direktorica tvrtke čiji projekti „Hrvatska – Zemlja Nikole Tesle „ te „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017“, najljepšeg i najtišeg relija koji se odvija četvrtu godinu zaredom, služi kao platforma za promociju e-mobilnosti, obnovljivih izvora energije i zelenih tehnologija u hrvatskoj i inozemstvu.

E.V.A. BLUE d.o.o.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *