Zagrebački energetski tjedan, 13.-19.05.2019.

Home / BlogHR / Zagrebački energetski tjedan, 13.-19.05.2019.
Zagrebački energetski tjedan, 13.-19.05.2019.

Zagrebački energetski tjedan, koji će se održati od 13. do 19. svibnja 2019., manifestacija je koja se s velikim uspjehom održava već 10 godina zaredom.

Tijekom naših „prvih 10“ pratili smo razvoj i važne projekte iz područja energetike, ali i zaštite okoliša te klimatskih promjena, neprestano ističući važnost pozitivnog stava prema energiji te naglašavajući ulogu pojedinca za održivi razvoj.

Između mnogobrojnih zanimljivih događanja ove godine, posebno želimo istaknuti:

Stručni skup studenata „Mi imamo rješenja - Vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj“
Ponedjeljak, 13. svibnja 2019., Građevinski fakultet, Fra Andrije Kačića-Miošića 26

Početak ovogodišnjeg Zagrebačkog energetskog tjedna obilježit će mlade generacije: studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Arhitektonskog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta prezentirat će svoje znanstvene projekte i radove na temu primjene novih tehnologija u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Molimo potvrdite svoj dolazak najkasnije do 8. svibnja 2019. putem Prijavnog obrasca koji se nalazi OVDJE.

Međunarodna konferencija “SMART evolucija – inovacijama prema održivosti”
Srijeda, 15. svibnja 2019., Zagrebački inovacijski centar – ZICER, Avenija Dubrovnik 15

Prateći međunarodne trendove, ove godine se okrećemo pojmu SMART gradova – gradova po mjeri čovjeka koji omogućavaju učinkovito korištenje prirodnih resursa i postojeće gradske infrastrukture, održiv gospodarski rast, podržavaju jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije te osiguravaju visoku kvalitetu života i dostupnost javnih digitalnih usluga svim svojim građanima. Na konferenciji će stručnjaci iz područja energetike i financija dati pregled energetske politike Hrvatske i Europske Unije te inovativnih mogućnosti financiranja te ćemo također imati prilike vidjeti i konkretne primjere već provedenih inovacija.

Molimo potvrdite svoj dolazak najkasnije do 8. svibnja 2019. putem Prijavnog obrasca koji se nalazi OVDJE.

EE Info dan
Četvrtak 16. svibnja 2019., Trg bana Josipa Jelačića

Izložba tvrtki, poduzetnika, energetskih i razvojnih agencija,  profesionalnih udruga, EKO dječjih vrtića i EKO škola Grada Zagreba aktivnih u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva i zaštite okoliša. Također, u suradnji s Hrvatskom stručnom udrugom za Sunčevu energiju, pod motom: "Održivi promet Grada Zagreba za buduće naraštaje korištenjem električnih vozila" posvetit ćemo posebnu pažnju električnim vozilima kojima želimo ukazati da je moguće smanjiti onečišćenje gradova korištenjem električnih vozila.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na navedenim događanjima te svojim prisustvom uveličate i ostala događanja Zagrebačkog energetskog tjedna koji već deset godina neumorno radi na podizanju svijesti i prezentaciji novih rješenja i nastojanja za očuvanje planeta kroz provedbu pametnih rješenja za zeleniju, čišću i održiviju budućnost.

Više informacija možete pronaći i na http://www.zagreb-energyweek.info/zew-2019.html

Veselimo se Vašem dolasku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *