Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019.

Home / BlogHR / Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019.
Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019.

"Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019", najljepši i najtiši reli na svijetu završio je 19. svibnja u Zagrebu spektakularnom utrkom u ulici Hrvatske bratske zajednice kod NSB-a.

Ovo je prva takva utrka e-vozila održana u Hrvatskoj, a i svijetu u širem gradskom središtu. Po završetku utrke, pobjednicima je za 1, 2 i 3. mjesto pehare uručio gradonačelnik Zagreba, g.Milan Bandić. Grad Zagreb od prve godine podržava reli važnost promocije i upotrebe e-vozila u gradskom središtu te njihov utjecaj na smanjenje CO2 i buke ali i turistički potencijal takvih posjetitelja.

Rally kojem je ovo šesta godina odvijanja, sa sudionicima iz čitavog svijeta koji su tijekom 8 dana odvozili rutu dugu 1.550 km kroz predivne krajolike uz mnoštvo atrakcija.

Na reliju je sudjelovalo 50 timova, a adrenalina ove godine nije nedostajalo što zbog sportskih elemenata ali i zbog vremenih neprilika koje su se izmjenjivale prva tri dana relija. Ipak, jače od svega bilo je dobro raspoloženje sudionika pa je reli ove godine zasluženo ponio epitet “najuzbudljivije e-avanture” na svijetu.

Nijedna lokacija na ruti nije odabrana slučajno već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi pa je tako reli ove godine iz Novog Vinodolskog stigao sve do Dubrovnika te natrag preko Stona, Modrog I Crvenog Jezera do Šibenika. Obišli smo i NP Krku i Plitvička Jezera, a nezaobilazna zaustavna točka svake godine je i rodno mjesto Nikole Tesle, Smiljan na  putu do Zagreba.

Spajanjem e-mobilnosti, ekologije, tehnologije  i turizma kreirali smo  potpuno novi premium turistički proizvod sada već i globalno prepoznat pod nazivom „Nikola Tesla EV Rally Croatia“ što Hrvatskoj daje jedinstvenu priliku da se kroz njega brandira kao „e-mobility friendly“ turistička destinacija u domovini Nikole Tesle čiju inicijativu smo pokrenuli 2014., a što je prepoznao te i ove godine podržava HTZ. Reli je najljepša tehnološko-turistička razglednica Hrvatske koju odašiljemo u svijet ističe Organizator, a u pripremi je već i 2020.g.

Partner događanja

POBJEDNICI RELIJA 2019:

  1. Mjesto: Manuel Strohmeier (Austrija)- Tesla Model 3
  2. Mjesto: Alexander Goldberg (Njemačka) – Tesla Model S 90
  3. Mjesto: Franz Maier (Njemačka) – Tesla Model 3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *