Domovina Nikole Tesle – Zagreb, Cvjetni Trg, 04.listopada 2019. 12-18.00h

Home / BlogHR / Domovina Nikole Tesle – Zagreb, Cvjetni Trg, 04.listopada 2019. 12-18.00h
Domovina Nikole Tesle – Zagreb, Cvjetni Trg, 04.listopada 2019. 12-18.00h

Zagreb, Cvjetni Trg, 04.listopada 2019. 12-18.00 h

U sklopu projekta “Domovina Nikole Tesle”, tvrtka E.v.a. Blue iz Zagreba u suradnji s Gradom Zagrebom poziva Vas na druženje povodom novog izdanja naše inicijative s ciljem osvješćivanja javnosti o tehnološkim promjenama kojima svjedočimo te kako ih možemo iskoristiti za vlastite benefite kao društvo i kao pojedinci.

Grad Zagreb  prvi je europski grad koji je prošlogodišnjem eventu “Domovina Nikola Tesle”  svojim građanima predstavio  Tesla Model 3,  vozilo dostupno širim masama, a ovoga puta predstaviti ćemo Vam  najnovija tehnološka dostignuća: Made in Croatia: “Sunčicu” prvu solarnu stanicu za brzo punjenje električnih vozila sa baterijskim skladištem, lounge prostorom sa wi-fi-em, vending mašinama, 3d virtual room i organskim domaćim proizvodima.

Mladi genijalac iz Imotskog, Mario Ljubičić koji se proslavio svojim električnim vozilom koje je sam izgradio, predstavit će svoj novi rad pametni električni bicikl s kojim možete razgovarati, koji vas uz pomoć 3D tehnologije navigava i ima “portabl” bateriju s kojom možete prijeći 100-tinjak km. Bicikl je težak samo 19 kg i izrađen je od kompozitnih materijala.

Izložit ćemo i sportsku Teslu Model S, komandno vozilo “Nikola Tesla EV Rally-a, najvećeg i najljepšeg relija električnih vozila na svijetu koji se i slijedeće godine održava po sedmi put za redom u Hrvatskoj. Ruta relija je ujedno i “Električna turistička magistrala” po kojoj smo postavili punionice na najatraktivnijim lokacijama u “Domovini Nikole Tesle”.

Građani će moći dobiti informacije o recikliranju baterija, a pripremili smo i kutak za najmlađe gdje će se kroz igru upoznati s recikliranjem i e-vozilima.

Poruka koju želimo poslati prezentacijom ovih tehnoloških rješenja je da uz edukacije i veći razvoj infrastrukture od električnih vozila mogu imati koristi svi, a pogotovo je važna njihova upotreba unutar gradskih središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke.

Naša zemlja kao jedina Domovina Nikole Tesle, sinonima svih naprednih ideja novog svijeta, ima priliku da svi njeni građani ranom adaptacijom osjete i trenutne benefite implementacije novih tehnologija kroz ne samo električna vozila, već i obnovljive izvore energije, posebno solare, tvornice baterija, farmu servera i ostale oblike novih zelenih tehnologija te je izuzetno bitno što Grad Zagreb ide ukorak s recentnim svjetskim trendovima te prepoznaje i podržava našu inicijativu “Domovina Nikole Tesle “ s ciljem promocije znanja i tehnologije ali  i poticanja implementacija naprednih tehnoloških rješenja.

Partneri projekta su Grad Zagreb i Fond za Zaštitu Okoliša i Energetske učinkovitosti.