Domovina Nikole Tesle

Home / BlogHR / Domovina Nikole Tesle
Domovina Nikole Tesle

Prošli petak (4.10.2019.),  treću godinu za redom, održan je event pod nazivom “Domovina Nikole Tesle” koji je tvrtka E.v.a. Blue organizirala u suradnji s Gradom Zagrebom i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Inicijativa je pokrenuta s ciljem promocije Hrvatske kao jedine Domovine Nikole Tesle u fokus stavljajući ne samo električna vozila, već i obnovljive izvore energije (ponajviše solare), tvornice baterija, farmu servera i ostale oblike novih zelenih tehnologija.

Grad Zagreb prateći posljednje svjetske trendove, prepoznao je i podržao inicijativu s ciljem promocije znanja i tehnologije te implementacije naprednih tehnoloških rješenja.

Prošle godine upravo je u Zagrebu po prvi puta u Europi predstavljen Tesla Model 3,  vozilo dostupno širim masama, a ove godine tvrtka E.v.a. Blue predstavila  “Sunčicu”, prvu solarnu stanicu za brzo punjenje električnih vozila s baterijskim skladištem, lounge prostorom sa wi-fi-em, vending mašinama, 3d virtual room-om i organskim domaćim proizvodima.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, gđa. Mirka Jozić, istaknula je da Grad Zagreb kontinuirano potiče razne projekte značajne za očuvanje okoliša te podržava inicijativu da Sunčica bude trajno smještena u Zagrebu rekavši da će se Grad Zagreb u određenoj mjeri uključiti u realizaciju projekta.

Naglasila je da Grad aktivno radi na novim rješenjima alternativnog prijevoza i infrastrukture s ciljem smanjenja CO2 i buke u gradskom središtu.