Nikola Tesla EV Rally Croatia 2020. – najava

Home / BlogHR / Nikola Tesla EV Rally Croatia 2020. – najava
Nikola Tesla EV Rally Croatia 2020. – najava

Ovogodišnje sedmo izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2020” odvija se 07-14 lipnja. 2020. Reli prolazi prolazi kroz sedam Županija, počevši iz Istre preko Kvarnera do Zadra pa kroz unutrašnjost sve do Zagreba.

Sudionici će uživati u bogatom programu koji uključuje vožnju panoramskim cestama kroz predivne krajolike, obilazak kulturnih znamenitosti te wine/gastro ponudu.

Za dozu adrenalina i zabave organizirane su 3 sportske utrke/ispita spretnosti, na vrsarskom aerodromu, Zadar Cruise Port-u i u središtu Zagreba pored fontana.

Photo by Malte Santen

Nijedna lokacija na ruti nije odabrana slučajno već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi pa tako reli ove godine ruta relija prolazi kroz Rovinj, Poreč, Roč, Vrsar, Motovun, Buje, Opatiju, Zadar, nekoliko parkova prirode i nacionalnih parkova, a nezaobilazna zaustavna točka svake godine je i rodno mjesto Nikole Tesle u Smiljanu na  putu do Zagreba.

Photo by Malte Santen
Photo by Malte Santen
Photo by Malte Santen

Reli kao jedinstveni turistički projekt koji spaja e-mobilnost, ekologiju, tehnologiju i turizam u potpuno novi premium turistički proizvod sada već i globalno prepoznat pod nazivom „Nikola Tesla EV Rally Croatia“ što Hrvatskoj daje jedinstvenu priliku da se kroz njega brandira kao „e-mobility friendly“.

Photo by Malte Santen
Photo by Malte Santen
Photo by Malte Santen

Ruta relija je i službeno “Zelena turistička magistrala”, a sam reli najljepša je tehnološko-turistička razglednica Hrvatske koju odašiljemo u svijet iz domovine Nikole Tesle.

Ruta: 07-14.06.2020.

  • 07.06. START Rovinj
  • 08-10.06. Poreč – Vrsar – Roč – Motovun – Buje – Opatija  - Zadar
  • 10-12.06. Zadar County
  • 13.06. MC Nikola Tesla-Smiljan -Zagreb
  • 14.06. FINISH Zagreb
Photo by Malte Santen

Partner projekta

HTZ (Hrvatska turistička zajednica)