Press konferencija Nikola Tesla EV Rally Croatia Svibanj 2021

Home / BlogHR / Press konferencija Nikola Tesla EV Rally Croatia Svibanj 2021
Press konferencija Nikola Tesla EV Rally Croatia Svibanj 2021

Na press konferenciju prilikom predstavljanja 8.-og po redu “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2021” koja se održala 13.05.2021. u Esplanade Zagreb hotela, službeno je najavljeno još jedno izdanje projekta koji iz godine u godinu potiče suradnju lokalne zajednice, povezanih institucija i turističkih zajednica s ciljem promicanja e-mobilnosti, ekologije, obnovljivih izvora energije, održivog razvoja te prirodnih ljepota i najboljih hrvatskih tvrtki i brandova.

U sklopu najave najljepšeg I najtišeg relija koji se ove godine održava osmu godinu zaredom, a traje 23.-30.05.2021. održana je I kratka panel diskusija na temu e -mobilnosti, održivog razvoja i zelenih tehnologija u kojoj su sudjelovali voditelj Službe za energetsku učinkovitost i
e-mobilnosti iz FZOEU, g.Mladen Ilijević koji je najavio da početkom šestog mjeseca kreću poticaji Fonda za kupnju električnih vozila za građane i tvrtke. Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, h.e. g.Andrew Stuart Dalgleish I Organizator relija, g.Igor Kolovrat. Uzvanicima je dobrodošlicu poželio predstavnik grada Zagreba, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, g.Milan Pavelić rekavši da je grad Zagreb ponosan što je od 2014. dio projekta koji promiče e-mobilnost te smanjenje emisije CO2 I buke u gradskom središtu što pridnosi kvaliteti života svih sugrađana, a posebno buduđem naraštaju koji tek dolazi.

Zamimljivo je bilo čuti da se ove godine održava I najveća konferencija o klimatskim promjenama, COP26 u Glasgowu te kada I kako se V.Britanija priprema za provođenje zelene tranzicije te što poduzima da što više Britanaca počne koristiti e-vozila. Sve to dio je plana britanske Vlade da se u narednih 10 godina prebaci na korištenje energije dobivene isključivo iz obnovljivih izvora energije.

“Nikola Tesla EV Rally Croatia” jedinstveni je projekt koji objedinjuje e-mobility I turizam stvarajući novu “nišu” u premium turističkoj ponudi, ove godine prolazi kroz 6 Županija, 10 gradova I 5 Nacionalnih Parkova I Parkova Prirode, a sudionicima smo pripremili dozu adrenalina kroz utrke na 2 lokacije te vrhunski wine/gastro doživljaj na svakoj zaustavnoj lokaciji. Napomenimo da je Nikola Tesla EV Rally na svakoj zaustavnoj lokaciji osigurao I punjače za električna vozila.