Nikola Tesla EV Rally Croatia 2021

Home / BlogHR / Nikola Tesla EV Rally Croatia 2021
Nikola Tesla EV Rally Croatia 2021

30. svibnja spektakularnom utrkom pored NSB-a završio je prvi dio osmog izdanja najljepšeg i najtišeg relija na svijetu : “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2021”. Ova predivna turističko -tehnološka promocija Lijepe naše, započela je 23.05. u Istri, a tijekom 8 dana odvozilo se 1.251km od Rovinja, Opatije preko Zadra, Smiljana do Zagreba, grada domaćina koji podržava projekt od 2014.g gdje se 30.05.2021. održala svečana ceremonija proglašenja pobjednika i uručenja pehara koje im je uručio veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, g. Andrew Stuart Dalgleish.

Timovi iz čitave Europe krstarili su panoramskim cestama kroz 6 Županija, posjetili 10 gradova i 5 Nacionalnih Parkova/Parkova Prirode, a sudionici su uživali u dozi adrenalina kroz utrke na 2 lokacije te vrhunskom wine/gastro doživljaj na svakoj zaustavnoj lokaciji, a vrhunac osmogodišnje organizacije relija dogodio se 24.10.2021. u Istri gdje smo okupili pobjednike proteklih godina.

“Nikola Tesla EV Rally Croatia” jedinstveni je projekt koji objedinjuje e-mobility i turizam stvarajući novu “nišu” u premium turističkoj ponudi, a pritom promovirajući upotrebu električnih vozila, prirodne ljepote Hrvatske i zelene tehnologije.

Okupljeni na svim zaustavnim lokacijama mogli su vidjeti razna e-vozila poput poput svih modela Tesli, Škode Enyaq IV, WV ID-3, e-Twinga, Opel Mokka-e, e-Smarta te Jaguar I-Pace.

Iz godine u godinu uz podršku naših partnera poput HTZ-a (Hrvatska Turistička Zajednica, FZOEU (Fond za Zaštitu Okoliša i Energetsku Učinkovitost) te lokalne zajednice i privatnih partnera, British Embassy Zagreb promičemo svijest o e-mobilnosti, važnosti dobivanja energije iz obnovljivih izvora te Hrvatskoj kao “e-mobility friendly” turističkoj destinaciji s obzirom da prije relija 97% sudionika nikad nije bilo u Hrvatskoj te im je reli zapravo prvi kontakt s našom zemljom, a nakon kojega su gotovo svi najavili ponovni dolazak i privatno.

1.MJESTO: Franz Maier – Njemačka
2.MJESTO: Manuel Strohmeier – Austrija
3.MJESTO: Elisa (Alexander) Goldberg – Njemačka