Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023. – 10 dana relija za 10 godina državanja!

Home / BlogHR / Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023. – 10 dana relija za 10 godina državanja!
Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023. – 10 dana relija za 10 godina državanja!

Ovogodišnje izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023” obilježilo je 10 – tu godišnjicu održavanja svečanim završetkom dodjele proglašenja pobjednika i dodjelom pehara 27.05.2023. u Šibeniku na Tvrđavi Sv.Ivana.

Reli je već tradicionalno startao u Istri ceremonijom akreditiranja sudionika na rivi u Rovinju, a u naredna četiri dana koliko se odvijao program u Istri, sudionici su odradili odradili prvi dio sportskog natjecanja na privatnom aerodromu u Vrsaru, “Aero-klub Vrsar”, obišli gradove Vodnjan, Grožnjan i Buzet gdje su posjetili brojne kulturne znamenitosti pritom uživajući u wine/gastro delicijama.

Nakon Istre sudionici se krenuli put juga vozeći se magistralom uz more zaustavljajući se u Crikvenici sve do Splita koji je ujedno poslužio i kao baza odakle su sudionici odvozili rutu sve do Pelješca preko spektakularnog pelješkog mosta.

Uz obilazak Splita, reli je prvi puta posjetio Trogir , a nezaobilazan je bio i odlazak na Crveno I Modro jezero u Imotskom.

Treća i posljednja etapa tj. posljednja četiri dana bila su rezervirana za program u Zadru gdje su sudionici odradili drugi dio sportskih aktivnosti odvozivši “Ispit spretnosti” kod Sportskog Centra Višnjik nakon čega su vozila ostala parkirana na Podzravu Suncu, a sudionici obišli staru jezgru i razgledali znamenitosti.

Osmi dan bio je rezerviran za dolazak u rodno mjesto Nikole Tesle, MC Nikola Tesla u Smiljanu te za opuštanje koje nije dugo potrajalo jer je već slijedeći dan na rasporedu bio posjet Šibeniku te Nacionalnom Parku Krka čije su pripredne ljepote ostavile sudionike bez daha. Posjetili smo I otok Visovac na kojem se nalazi Manastir Krka osnovan davne 1577g.

Nakon obilaska, karavana je stigla u Šibenik gdje su vozila ostala izložena na Rivi, a sudionici obišli staru jezgru, a kulminacija relija bila je svečano proglašenje pobjednika te podjela nagrada na Tvrđavi sv.Ivan s koje puca spektakularan pogled na Šibenik te šibenski zaljev

Ovogodišnja ruta dugačka 1250 km, vozila se panoramskim cestama kroz sedam županija, 4 Nacionalna Parka i 16 gradova, a sudionici koji su sve redom stranci iz Njemačke, Austrije te ove godine najvećim brojem iz Švicarske pa čak i UK imali su priliku uživati u najboljem što Hrvatska kao turistička destinacija nudi.

Sami program koncipiran je tako da garantira dobru zabavu, a naše panoramske ceste kroz unutrašnjost i uz more, mnoge su ostavili bez daha.

Ova jedinstvena “e-luxury” tura koja već desetu godinu zaredom uspješno spaja “e-mobility i turizam” postala je prepoznatljiv brand diljem Europe, a i šire te Hrvatsku promovira kao “e-mobility friendly” turističku destinaciju.

Kao takva prepoznata je i od strane hrvatskih institucija poput HTZ-a (Hrvatske Turističke Zajednie), FZOEU (Fond za Zaštitu Okoliša I Energetsku Učinkovitost, lokalne zajednice poput TZ Šibenika, TZ Zadra, TZ Vodnjana, TZ Grožnjana, grada Crikvenice I mnogih drugih.

POBJEDNICI:
1. Dinko Samardžić (Croatia)
2. John Elvins (UK)
3. Michael Schmid (Switzerland)