Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023. – 10 dana relija za 10 godina državanja!

Home / BlogHR / Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023. – 10 dana relija za 10 godina državanja!
Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023. – 10 dana relija za 10 godina državanja!

Ovogodišnje izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023” obilježava 10 – tu godišnjicu održavanja i u slavljeničkom duhu traje 10 dana ”, 19-28 lipnja, 2023. te je podijeljen na 3 etape. Prva etapa i sam početak relija se već tradicionalno održava u Istri gdje će službeni start s ceremonijom akreditiranja sudionika biti u Rovinju, a u četiri dana koliko se odvija program u Istri, sudionici će obići brojne kulturne znamenitosti, uživati u wine/gastro delicijama te odraditi prvi sportski dio natjecanja na privatnom aerodromu u Vrsaru, “Aero-klub Vrsar” gdje će nakon natjecanja moći i doslovno poletjeti i istražiti Istru iz zraka panoramskim letom avionom.

Nakon Istre sudionici se krenuti put juga vozeći se magistralom uz more sve do Splita gdje se odvija druga etapa relija. Split će ujedno poslužiti i kao baza odakle će sudionici odvoziti rutu sve do Pelješca preko spektakularnog pelješkog mosta gdje ih očekuje “wine tasting” u jednoj o naših najpoznatijih vinarija te će kušati kamenice.

Uz obilazak Splita, ove godine ćemo po prvi puta posjetiti Trogir, a nećemo zaobići posjetiti ni Crveno I Modro jezero u Imotskom. Na ruti će se tako naći i Šibenik, dok će vozila tijekom posjeta ostati izložena na Rivi, sudinionici obišli staru jezgru i razgledali znamenitosti poput tvrđave Sv.Mihovila i katedralu Sv.Jakova, a nezaobilazan je i posjet Nacionalnom Parku Krka.

Treća i posljednja etapa tj. posljednja četiri dana odvijati će se u Zadru I zadarskoj županiji gdje ih očekuje drugi dio sportskog programa kod Sportskog Centra Višnjik, obilazak kulturnih znamenitosti te posjet Nacionalnom Parku Kornati privatnim brodom. Kulminacija relija biti će svečano proglašenje pobjednika te podjela nagrada u Šibeniku na Tvrđavi sv.Ivan.

Ovogodišnja ruta dugačka je 1250 km, prolazi panoramskim cestama kroz sedam županija, 4 Nacionalna Parka i 16 gradova te će sudionici koji su sve redom stranci iz Njemačke, Austrij te ove godine najvećim brojem iz Švicarske pa čak i UK zaista imati priliku doživjeti ono najbolje što Hrvatska kao turistička destinacija nudi. Sami program je kombinacija obilaska prirodnih ljepota, kulturne baštine te wine/gastro i sportskog doživljaja što garantira dobru zabavu, a naše panoramske ceste kroz unutrašnjost i uz more, mnoge će ostaviti bez daha.

Ova jedinstvena “e-luxury” tura koja već desetu godinu zaredom uspješno spaja “e-mobility i turizam” postala je prepoznatljiv brand diljem Europe, a i šire te Hrvatsku promovira kao “e-mobility friendly” turističku destinaciju. Projekt je sjajan primjer koji promiče održivi turizam, te je iz tog razloga prepoznat od strane HTZ-a čiji smo partnerski projekt iz godine u godinu.

O organizatorima:

Supružnici Tina i Igor Kolovrat idejni su začetnici i organizatori ovog jedinstvenog projekta koji je još 2014. Ponio epitet od strane LA Timesa “kao najljepši I najtiši reli na svijetu u domovini Nikole Tesle: “Nikola Tesla would be proud, Croatia held the most beautiful and quietest rally in the world”. Godinama djeluju na području e-mobilnosti, pioniri su u postavljanju infrastrukture za e-vozila, a iza samog projekta stoje golemi trud i rad, entuzijazam i snaga volje bez čega rušenje raznih barijera i stvaranje nečeg potpuno jedinstvenog i inovativnog ne bi bilo moguće.

Izazovi s kojim su se suočavali, a i dalje se suočavaju svih ovih godina samo su dodatna motivacija za stvaranje novih projekata.

RUTA I RASPORED više na: www.nikolateslaevrally.com.hr