Nikola Tesla EV Rally Croatia 2022

Home / BlogHR / Nikola Tesla EV Rally Croatia 2022
Nikola Tesla EV Rally Croatia 2022

Ovogodišnje deveto izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu „Nikola Tesla EV Rally  Croatia 2022”, 05-11 lipnja, 2022. završilo je u Zadru na “Pozdravu Suncu”. Grad Zadar ujedno je po prvi puta bio domaćin svečane završnice na kojoj je gradonačelnik, dr.Branko Dukić  proglasio pobjednike te uručio pehare za prvo, drugo i treće mjesto osvojeno mjesto.

Bila je to kulminacija sedmodnevnog programa relija koji je 05.06.2022. tradicionalno  započeo u Istri svečanom ceremonijom podjele akreditacija u Rovinju od strane gradonačelnika grada Rovinja. g.Marka Paliage koji je internacionalnim sudionicima pritom zaželio dobar provod i tako službeno označio početak relija.

Iz Rovinja sudionici su krenuli u obilazak središnje Istre sve do Grožnjana dok je treći dan relija bio rezerviran za sportske aktivnosti na vrsarskom aerodromu “Aeroklub Vrsar”. Prva etapa nakon četiri dana završila je 08.06.2022. odlaskom iz Istre, zaustavljanjem na plaži Slatina u Opatiji te dolaskom Petrčane.

U drugom dijelu relija sudionici su posjetili Šibenik, a zadnja etapa bila je rezervirana za drugi dio sportskog programa kod Sportskog Centra Višnjik te svečanu podjelu nagrada.

I ove godine smo na ruti dugoj km 880 km koja prolazi panoramskim cestama kroz pet  županija, 4 Nacionalna Parka te 15 gradova, sudionicima pokazali ono najbolje što Hrvatska kao turistička destinacija nudi od prirodnih ljepota, kulturne baštine te wine/gastro doživljaja, a posebno nam je zadovoljstvo što smo i ove godine novim sudionicima koji nikada prije nisu posjetili Hrvatsku, imali priliku biti domaćin na reliju.

Ova jedinstvena “e-luxury” tura koja već devetu godinu zaredom uspješno spaja “e-mobility i turizam” postala je prepoznatljiv brand diljem Europe, a i šire te Hrvatsku promovira kao  “e-mobility friendly” turističku destinaciju te je sjajan primjer projekta koji promiče održivi turizam, te je iz tog razloga prepoznata od strane HTZ-a te lokalnih TZ Zadar, TZ Šibenik, TZ SI,…

Slijedeće godine reli slavi 10. godišnjicu te je već u pripremi jubilarno izdanje koje će trajati čak 10 umjesto uobičajenih 7 dana i biti će spektakularno, kako nam otkrivaju Organizatori Tina i Igor Kolovrat. 2022. Route: Rovinj, Svetvinčenat, Sv.Lovreč, Tinjan, Vrsar, Tar, Buzet, Grožnjan, Labin, Opatija, NP Paklenica, Šibenik, NP Krka, Zadar.

POBJEDNICI “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2022”:

1. Mjesto: Dejan Stankovic – Njemačka
2. Mjesto: Franz Maier: Njemačka
3. Mjesto: Manuel Strohmeier – Austrija