PR Event 8/9/2016 – hotel Esplanade, Zagreb

Home / Blog / PR Event 8/9/2016 – hotel Esplanade, Zagreb
PR Event 8/9/2016 – hotel Esplanade, Zagreb

Sinoć je na Oleander Terasi hotela Esplanade svečano predstavljen Tesla Model X, električni SUV koji je već sada globalno proglašen najboljim SUV-em na svijetu. Zahvaljujući tvrtki E.V.A. BLUE i partneru iz Graza, tvtki ecar-rent, samo dan nakon Japanske premijere, imali smo priliku vidjeti najnovije tehnološko dostignuće u svijetu automobila.

Zagreb, 09.09.2016.

Prije same prezentacije najnovijeg vozila Tesla Motorsa, održana je i panel diskusija na temu e-mobilnosti i zelenih tehnologija na kojoj je  sudjelovala Norveška veleposlanica, Astrid Versto, Vjekoslav Majetić iz tvrtke Dok ing, Erland Morelissen iz Volvo Buses i Fredrik Rostad, direktor Volvo Buses za Istočnu Europu koji su došli na poziv veleposlanika Švedske, Larsa Schmidta te suvlasnik tvrtke ecar-renta,Christian Fries.

Na terasi se oko Tesle X sakupilo mnoštvo sa zanimanjem promatrajući "gull wing" vrata koja se podiži kao "krila", a naš poznati glumac Rene Bitorajac sjeo je za volan ne skrivajući oduševljenje viđenim.

Bio je tu i naš poznati promotor i DJ Phat Phille, Filip Ivelja koji je ocijenio vozilo vrlo prikladnim za transfere hip-hop zvijezda koje dovodi u Hrvatsku, vlasnik Optotim poliklinike, Dean Šarić, direktor u Mccanna agenciji Edvin Jurin, Davor Bruketa, Drago Plečko, Krešimir Macan, Denis Kuljiš i brojni drugi. Podršku eventu dali su iz TZ Grada Zagreba, HEP-a te hotel Esplanade kao domaćin.

Panel diskusija u potpuno ispunjenoj dvorani Istanbul, privukla je osim veleposlanika, direktore hotelskih kuća, privatnih i javnih tvrtki zainteresiranih za tematiku s područja električnih automobila, koji u sve većem broju prometuju našim cestama. Naime, tvrtka E.V.A. BLUE je sklopila partnerstvo s najvećom franšizom za električna vozila u Europu, ecar-rent sa preko 40 različitih Tesla vozila, zatim Mercedes B, smart, Renault Zoe, e-skuteri, e-bicikli i razna druga vozila na električni pogon koja su plasirana za turističke, gospodarske i dostavne djelatnosti.

« 1 of 9 »

Norveška veleposlanica iznijela je podatak o više od 100 000 električnih vozila koji voze Norveškim cestama, a g. Majetić iz Dokinga iznio je nekoliko detalja vezano za Dok-ing električna vozila. Erland Morelissen iz Volvo Buses prezentirao je hybridna i full električna rješenja za autobusne linije u gradovima, a u panelu su sudjelovali i Fredrik Rostad, direktor Volvo Buses za Istočnu Europu, Christian Fries i Manuel Strohmeier iz tvrtke ecar-rent, Ljubomir Majdandžić, direktor Fonda za zaštitu okoliša, švedski veleposlanik Lars Schmidt, Drago Vasilj iz gradskog ureda za energetiku, Natko Janković iz Udruge za ekološka vozila Hrvatske i mnogi drugi.

Moderirajući panelom, Igor Kolovrat naglasio je da Hrvatska mora postati zemljom Nikole Tesle, te da se mora otvoriti prostor za implementaciju pametnih rješenja kako bi se uhvatio priključak na digitalno razvijeni dio svijeta. Od direktora Fonda Majdandžića, doznali smo tužnu vijest, da ove godine neće biti poticaja za električna vozila.

Zaključak panel diskusije je da Hrvatska ima goleme potencijale i mogućnost brzog priključka “digitalnom” svijetu no da je osnovni problem infrastruktura i olakšavanje postavljanja punionica svim zainteresiranim subjektima. Električna vozila više nisu budućnost, ona su tu i cjenovno postaju sve dostupnija, sve veći broj turista dolazi električnim vozilima i samim time je potrebna infrastruktura.

Uz DJ Yesha,fingerfood i vino, društvo se zadržalo uz Teslu do kasno u noć.

Uz žumor nekoliko različitih jezika, bilo je lijepo osjećati se dijelom civiliziranog svijeta tog dana na terasi hotela Esplanade.

Igor Kolovrat,
E.V.A. BLUE d.o.o.


Zagreb, 08.09.2016. 18.00 h - hotel Esplanade!

Prezentacija Tesla Model X
Panel na temu e-mobilnosti
Presica za Nikola Tesla Cup Zagreb

Schedule

  • 18.00 hours - mr.Igor Kolovrat: Welcome speech: presentation of company activities E.va. Blue (Organizer) and upcoming Ambassadors rally
  • 18.15 hours - mr.Fredrik Röstad, commercial director of East Europe Volvo Bus Corporation: presentation of e-mobility and green economy examples in Sweden
  • 18.30 hours - mr.Christian Fries: presentation of business model Neo company and ecar-rent from Graz
  • 18.45 hours - Nj.E. mrs.Astrid Versto, Ambassador of Norway, mr.Fredrik Röstad, commercial director of East Europe Volvo Bus Corporation, mr.Majetić owner of Dok ing company Zagreb and mr.Dražen Crnković director of Ducati komponenti Ludbreg: pannel discussion on subject of infrastructure for e-vehicles, e-mobility, green economy in Europe
  • 19.15 hours -Oleander teracce: Tesla Model X presentation (show)

For additional info please contact:
Tina Kolovrat, +385 91 502 55 66, e-mail: t.kolovrat@evablue.eu
or Dejana Čorak, +385 99 8614 500, e-mail: dejana@dejanagreen.com

 

Blue-Tesla-Model-X-x300

Poštovani,

u Zagrebu, na terasi Oleander hotela Esplanade predstavljamo najnoviji  Tesla Model X, potpuno električni, najbrži, najsigurniji i najnapredniji SUV na svijetu koji će se koristiti kao vozilo za posebne turističke i druge transfere unutar poslovnih aktivnosti e-mobility tvrtke E.V.A. BLUE iz Zagreba.

Tesla Model X je novi model električnog automobila u E-car rent franšizi, ujedno sa najvećom flotom električnih vozila u Europi.

Uz 200 stotine električnih skutera, 35 Tesli S, električne Mercedese B klase, e-smart i druga vozila, na hrvatskom smo tržišti pokrenuli i specijalne električne ture koje uključuju posjete nekima od najzanimljivijih lokacija poput Malog Lošinja, Rovinja i drugih dijelova Istre te Dalmacije.

Električne Tesle koriste se i za posebne svečane prilike, dočeke i transfere sa aerodroma i sl.

Objedinjavanje aktivnosti kroz tzv. zelenu ekonomiju, proizvodnju i  postavljanje punionica za električna vozila, edukacije, promocije i stvaranje novih turističkih sadržaja, glavna su područja djelovanja lidera e-mobilnosti u Hrvatskoj, tvrtke E.V.A. Blue koja omogućava i probne vožnje te edukaciju za pojedince i institucije.

Pored međunarodno etabliranog Nikola Tesla EV Rally-a, pokrenuli smo i Nikola Tesla Ambassadors rally koji se ove godine odvija već treću godinu uzastopce, a u projektu sudjeluju veleposlanici akreditirani u Hrvatskoj. Dok su na prošlom reliju upoznavali ljepote Istre, ovoga puta ih vodimo u obilazak Dok-inga i Rimac Automobila, kako bi se upoznali sa dostignućima tehnološki najnaprednijih hrvatskih kompanija, koje su u svom core businessu , ujedno i svjetski lideri.

U panel diskusiji pokušat ćemo pronaći odgovore na neka pitanja o položaju Hrvatske u digitalnom svijetu i na koji se način mogu iskoristiti ključne tehnološke promjene koje se upravo događaju. Zašto Hrvatska ima duplo manje solara od grada Maribora, što je potrebno učiniti kako bi se sagradila učinkovita mreža punionica i koji su problemi s kojima se u Hrvatskoj susrećemo po tom pitanju. O iskustvima Norveške, govorit će norveška veleposlanica gđa.Astrid Versto, u organizaciji švedskog veleposlanstva, Frederick Rostad komercijalni direktor za istočnu Europu Volvo Bus corporation, Christian Fries iz austrijske NEO Natural Energy Organisation , ujedno i suvlasnik E-car rent franšize i partner E.v.a. Blue tvrtke,a panelom će moderirati Igor Kolovrat, osnivač Nikola Tesla Ev Rally i E.V.A Blue d.o.o.

Događaj suportiraju Grad Zagreb i HEP, te hotel Esplanade. Naš cilj je “Hrvatska: zemlja Nikole Tesle”, implementacija pametnih rješenja u naš društvenogospodarski prostor sa benefitima za širu društvenu zajednicu.U tome nam je potrebna i podrška medija, kako bi se otvorio prostor za životno važne teme koje jamče kvalitetniji život i kvalitetnija radna mjesta, a za što Hrvatska zasigurno ima ljude i potencijale.

Igor Kolovrat,
E.V.A. BLUE d.o.o.
eva-blue