Domovina Nikole Tesle

Home / BlogHR / Domovina Nikole Tesle
Domovina Nikole Tesle

Zagreb, Cvjetni Trg, 21.rujna 2018. 12-18.00 h

U sklopu projekta “Domovina Nikole Tesle”, tvrtka E.v.a. Blue iz Zagreba u suradnji s Gradom Zagrebom poziva Vas na premijerno predstavljanje najiščekivanijeg  vozila na svijetu, električnog Tesla Modela 3.

Vozilo koje je već prilikom prvog predstavljanja u proljeće prošle godine pobudilo nezapamćeni interes i rezervacije preko 400.000 vozila, simbolizira tranziciju do pristupačnog električnog vozila s velikim dosegom i najnaprednijom tehnologijom iz budućnosti.

Grad Zagreb prvi je europski grad koji će imati priliku svojim građanima predstaviti Tesla Model 3 koji će moći izbliže pogledati i Tesla Model S i Tesla Model X, primjere najsuvremenijih tehnologija na svijetu.

Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti 2018. posvećenom održivom razvoju, poruka koju želimo poslati prezentacijom ovog i u vrlo skoroj budućnosti i drugih naprednih i dostupnih električnih vozila, je da uz edukacije i veći razvoj infrastrukture od električnih vozila mogu imati koristi svi, a pogotovo je važna njihova upotreba unutar gradskih središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke.

Rana adaptacija novih tehnologija, jedinstvena je prilika za našu zemlju za otvaranje novih radnih mjesta i osjetno jačanje vlastitih proizvodnih energetskih kapaciteta kroz obnovljive izvore energije. Na taj način će se smanjiti sada veliki uvoz električne energije (oko 40 posto) i zadržati milijarde kuna unutar Hrvatske.

Naša zemlja kao jedina Domovina Nikole Tesle, sinonima svih naprednih ideja novog svijeta, ima priliku da svi njeni građani ranom adaptacijom osjete i trenutne benefite impementacije novih tehnologija kroz ne samo električna vozila, već i obnovljive izvore energije, posebno solare, tvornice baterija, farmu servera i ostale oblike novih zelenih tehnologija te je izuzetno bitno što Grad Zagreb ide ukorak s recentnim svjetskim trendovima te prepoznaje i podržava našu inicijativu “Domovina Nikole Tesle “ s ciljem promocije znanja i tehnologije ali  i poticanja implementacija naprednih tehnoloških rješenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *