SUNČICA

Home / BlogHR / SUNČICA
SUNČICA

Tvrtka E.V.A. BLUE iz Zagreba predstavila je prvu solarnu autonomnu modularnu stanicu pod nazivom "Sunčica" sa baterijskim skladištem koja  se napaja primarno sunčevom energijom i korisnicima omogućuje ugodno i jednostavno punjenje električnih vozila čistom energijom u posebno dizajniranom okruženju.

Početna konfiguracije "Sunčice" kao energetski najučinkovitijeg rješenja za punjenje električnih vozila sastoji se od solarnih panela vršne snage od 50 kw koji će spremati energiju u baterijsko skladište od 500 kwh, a što je dovoljno za brzo punjenje deset vozila odjednom te je modularno konfigurirana i u bilo kojem trenutku se može dodati još baterija ili solarnih panela i punjača za vozila.

Petogodišnje iskustvo koje smo stekli punjenjem 50 i više vozila odjednom tijekom "Nikola Tesla EV Relija", ugradili smo u "Sunčicu" kao prvu integriranu solarnu stanicu za brzo punjenje električnih vozila koja u svom prostoru ima i klimatiziranu zonu odmora uz wi-fi, TV screen, vending mašine sa organskim lokalnim proizvodima i Virtual Reality Room za posebna iskustva dok čekate na nadopunu vašeg vozila.

"Sunčica" je zamišljena kao prostor prilagođen novoj mobilnosti u kojoj ljudi više pozornosti posvećuju i okolišu i samima sebi uz višestruko manje troškove nego do sada, a postavljati će se na autoceste i prilaze gradovima te unutar samih gradova, ovisno o konfiguraciji.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Za više informacija o EU fondovima posjetite: www.strukturnifondovi.hr
Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost E.V.A. Blue d.o.o.

E.V.A. BLUE d.o.o.
Baruna Trenka 8, 10 000 Zagreb
tel: +385 (1) 4104-019
www: nikolateslaevrally.com.hr